بیزینس پلن راهی برای کمک به کسب و کار
بیزینس پلن یک نقشه راه است که مسیرهایی را فراهم میکند تا کسب و کار بتواند آینده خود را برنامه ریزی کند. سندی که اهداف عملیاتی، بازاریابی و مالی یک کسب و کار را خلاصه می کند و حاوی برنامهها و بودجههای مفصلی است که نشان میدهد چگونه اهداف کسب و کار محقق میشوند.
بیزینس پلن برای کسب و کارهای جدید یک ابزار بسیار مهم محسوب میشود؛ چرا که به آنها کمک میکند تا بتوانند اهداف خود را ترسیم کنند و سرمایه مناسبی برای کار خود جذب کنند. همچنین بیزینس پلن به عنوان راهی برای کسب و کار شناخته میشوند که آن را در مسیر پیشرفت قرار میدهد.
موضوع ساده است. شما باید برنامهای داشته باشید تا بتوانید کسب و کار خود را سامان دهید و از داشتن توانمندی تجاری پایدار، اطمینان حاصل کنید. مطمئناً شما دوست ندارید در مسیر کسب و کار زیر بار فشارهای مالی سنگین بروید و با چشم بسته پا به صحنه کسب و کار بگذارید. بدین خاطر به قول جوزف گرین هر کسب و کاری صرف نظر از اندازه خود باید یک بیزینس پلن داشته باشد.
7 قدم برای نوشتن بیزینس پلن موفق
طراحی یک بیزینس پلن موفق، یک گام اساسی برای موفقیت کسب و کار است. اگر این کار را به درستی انجام دهید، بیزینس پلن شما، شما را به سمت اهداف کسب و کار هدایت میکند و مشتریان به سمت کسب و کار شما جذب میشوند. با این حال چگونگی تهیه یک بیزینس پلن خوب، هنوز به صورت یک چالش باقی مانده است. برای کمک به شما در نوشتن و برنامه ریزی بیزینس پلن، ما فهرستی شامل هفت مرحله اساسی که باید در این مسیر طی کنید، فراهم کرده ایم.
مرحله 1: برای تحقیقات بازار، رقبا و محصول خوب وقت بگذارید. مرحله اول بیزینس پلن طولانیترین و شاید خسته کنندهترین گام شما در این راه محسوب میشود. جایی که با تحقیق در مورد بازار، رقابت و همچنین محصول خود، باید کار را شروع کنید و در ادامه، هزینههای قابل پیش بینی و و غیر پیش بینی را ارزیابی کنید. شما در این گام یک تحقیق جامع در مورد همه چیزهایی در مورد صنعت شما مهم است باید انجام دهید.
مرحله 2: هدفی را برای برنامه خود پیدا کنید. در این گام باید از خود بپرسید هدف از بیزینس پلن شما چیست؟ اهداف بسیاری در یک کسب و کار ممکن است وجود داشته باشد؛ اما یکی از آنها هدف اصلی کل کسب و کار شما محسوب میشود. شما باید مهمترین هدف خود را بیابید و آن را به صورت شفاف مشخص کنید. تنها در این صورت است که میتوانید بقیه اهداف کسب و کار را نیز به درستی تعیین کنید.
مرحله 3: تصویر مناسبی از شرکت ایجاد کنید. در این مرحله باید تصویری مناسب از محصولات و خدمات شرکت، تاریخچه شرکت، اطلاعات مربوط به مخاطبان هدف، برنامهها و اهداف و ویژگیهای منحصر به فرد کسب و کار ایجاد کنید. همه این اطلاعات معمولا در صفحه درباره ما سایت شرکت قرار میگیرد.
مرحله 4: برنامه بازاریابی خود را به دقت طراحی کنید. یک بیزینس پلن موفق بدون برنامه بازاریابی نمی تواند موفق باشد. چنین برنامهای موارد زیر را در نظر میگیرد:
- بهبود محصولات موجود یا توسعه بازار
- ایجاد و معرفی محصولات جدید
- راهی برای افزایش قیمتها بدون از دست دادن مشتری
- ایجاد رابطه با مشتریهای وفادار
- کشف بازارهای هدف تازه
- کشف نیازهای فعلی و پیش بینی نیازهای آتی مشتریان
مرحله 5: همه چیز را مستند کنید. سرمایه گذاران هنگام مطالعه برنامه کسب و کار شما انتظار دارند که جزئیات کسب و کار شما، دستاوردها و همچنین برنامههای آینده را ببینند. برای کمک به این روند و جذب سرمایه گذاران بیشتر، همه چیز را مستند کنید. منظور از همه چیز در واقع جریان نقدی، هزینهها و همچنین پیش بینیهای صنعت و غیره میباشد.
مرحله ششم: همه چیز را با مخاطب خود تطبیق دهید. در بیشتر موارد، محصولات شما باید نه تنها مخاطبان بلکه سرمایه گذاران شما را نیز تحت تأثیر قرار دهد. این موضوع را در هنگام تهیه بیزینس پلن در نظر بگیرید. بدانید مخاطبان به چه چیزی علاقه دارند و چه چیزی باعث جذب سرمایه گذاران بیشتری میشود.
مرحله 7: بیزینس پلن را بررسی و ویرایش نهایی کنید. مرحله آخر هر بیزینس پلن شامل ویرایش و بررسی طرح مورد نظر است. بیزینس پلن ممکن است تنها فرصت شما برای تحت تأثیر قرار دادن سرمایه گذاران برای راه اندازی مناسب کسب و کار باشد. با در نظر گرفتن این موضوع، نیاز است شما در این مرحله طرح را بررسی کنید و از صحت آن مطمئن شوید. اگر این کار را به درستی انجام ندهید، غیر حرفهای و ناآگاه به نظر می رسید.
برای به دست آوردن حمایت مناسب از سرمایه گذاران هدف، باید اطمینان حاصل کنید که برنامه شما کامل است. قبل از به اشتراک گذاشتن آن با دیگران، چندین بار به آن نگاه کنید. کلمات یا عبارات اشتباه، تاریخ یا اعداد اشتباه، خطاهای هجا و گرامر و غیره را بررسی کنید و اطمینان حاصل کنید که قالب بندی شما حرفهای به نظر می رسد. از همه مهمتر، اطمینان حاصل کنید که برنامه شما روشن، مختصر و قانع کننده میباشد.
یک بیزینس پلن در راه اندازی یک کسب و کار سودآور و پایدار نقش اساسی دارد. در حال حاضر الگوهای جدیدتر و قالبهای ساده تری برای بیزینس پلن وجود دارد که برای پاسخگویی به نیازهای امروز تنظیم شده اند. مهم نیست که چطور بیزینس پلن خود را طراحی میکنید و از چه الگوها و قالبهایی استفاده میکنید. در نهایت بیزینس پلن شما باید توسط یک فرد متخصص و باتجربه بررسی شود.